Saran Metsästysseura

Lahtivaja

Lahtivaja-hankkeen rakennusvaihe aloitettiin syyskuussa 2018, kun sen rakentamiseen saatiin hyväksytyt rahoituspäätökset. Päätöksen tuesta yleishyödylliseen investointihankkeeseen saatiin ELY-keskukselta 28.8.2018. Aktiivinen Pohjois-Satakunta leader rahoituksesta saatiin 6.5.2018. Karvian kunta myönsi avustusta kunnanvaltuuston kokouksessa 28.6.20189.

Perustukset ehdittiin saattaa valmiiksi jo hirvestyskauden 2018 alkuun mennessä ja kunnan rakennustarkastajan kanssa suoritettiin lahtivajan käyttöönottotarkistus hyväksytysti ja täysin moitteitta juuri ennen hirvestyskauden 2019 alkamista.

Tila on suunniteltu paitsi metsästysseuran, myös alueen karjatilallisten, maa- ja kotitalous yhdistyksen, SRVA-toimijoiden, kuin myös muiden mahdollisten teurastilaa tarvitsevien käytettävissä mm. hätäteurastukseen ja kolarieläinten käsittelyyn. Kylmätila on myös seurantalon tilaisuuksien käytössä.  Lahtivaja on elintarvikehuoneistoksi ilmoitettu ja hyväksytty, sekä syksyn 2019 hirvenmetsästyskauden aikana käyttötestattu ja toimivaksi havaittu.Lahtivajaa, sekä koko seurantalon pihapiiriä on tarkoitus hyödyntää myös erilaisiin kursseihin ja tapahtumiin.

Tilasta löytyy riiputuskylmiö, lihanleikkuutasot, vakuumikone, lihamylly ja tarvittava välineistö tilan, sekä välineistön puhtaanapitoon ja desinfiointiin.

Jos sinulla on tarvetta lahtivajan käyttöön, ota yhteyttä seuran edustajiin ja kysy lisää. Yhteystiedot löydät täältä