Lahtivaja-hanke ja sen edistyminen

Lahtivaja-hankkeen rahoittajat

Rakennusalueen raivaustyöt alkaneet syyskuussa 2018

15-16.9.2018

15-16.9.2018

15-16.9.2018

15-16.9.2018

15-16.9.2018

15-16.9.2018

19.9.2018

19.9.2018

19.9.2018

19.9.2018

19.9.2018

21.09.2018

26.9.2018

26.9.2018

26.9.2018

01.10.2018

02.10.2018

3.10.2018

10.10.2018

10.10.2018 a

12.10.2018

12.10.2018 a

17.10.2018

17.10.2018 a

19.10.2018

19.10.2018 2

21.10.2018

21.10.2018 2

27.4.2019 Runkoelementtien valmistelua

27.4.2019 Runkoelementtien valmistelua

4.5.2019 Runkoelementtien valmistelua takatalven raikkaina päivinä

5.5.2019 Seinärungot nousevat

5.5.2019 Kattoristikoiden nosto rungon päälle

5.5.2019 Evästauko työmaan varjossa

11.5.2019 Kun on mitat kunnossa on lopputuloskin suorassa

11.5.2019 Teräsrungon nosto

11.5.2019

11.5.2019 Alkaa olla palapelin palat kaikki paikoillaan

11.5.2019 Rungon harjan suoruuden tarkistus

11.5.2019

11.5.2019

16.6.2019

16.6.2019

7.7. Aluskate alkaa olla paikoillaan

7.7. Aluskate alkaa olla paikoillaan

10.7.

10.7.

14.7.

14.7.

14.7.

14.7.

14.7. kai kylmiössä korkeus piisaa?

27.7.Laudoitus aluillaan

18.8. Vasaroiden rytmikäs paukutus

10.8. Laudoitus etenee

23.8. Punaista lautaa tulee kuin tehtaalta

27.8. Liharadan kiinnitykset paikoilleen

Viimeiset ulkolaudoitukset paikoilleen ennen syksyn tuloa

31.8. Vain nurkkalautoja vaille ulkopinnat

11.9. Kylmälaitteisto paikoillaan

11.9. Hyvin viilentää

30.9. Lihankäsittelytilan juhlavat paraatiovet paikoilleen...

1.10. ...ja sitten vähän hienosäätöä

5.10. Kylmäkaapin liukuovien asennus ja säätö paikoilleen

6.10. Vielä vähän maatöitä tälle vuodelle liittymän laajentamiseksi

6.10. Viimeistelyä ulkopintoihin ja liukuovien tiivistelyä

6.10. Sähkötöiden lopputarkastus

10.10. Käyttöönottotarkistus suoritettu ja läpi meni että paukahti. Myös lihakisko näkyy kuvassa koeasennettuna.

12.10. Niin avattiin hirvenmetsästyskausi ja vieläpä onnistuneesti. Uutta tilaa liharatoineen päästiin testaamaan tosipaikassa ja hienosti toimivat uudetkin innovaatiot.

12.10. Liharadan päässä saalista odottava kylmiö on kuin onkin riittävän korkea. Saavat hirvet vaikka vähän kasvaakin.

12.10. Ensimmäisen jahtipäivän riistan esikäsittelyn päätteeksi on aika testata paitsi uuden tilan puhtaanapidollisia ominaisuuksia, mutta myös uutta pesuvälineistöä.

Yksityiskohtia valmiin tilan ratkaisuista

Sähköliitännät ovat turvassa kosteudelta ja helposti pidettävissä puhtaana

Valmistuneen lihankäsittelytilan yleisilmettä

Valmistuneen lihankäsittelytilan yleisilmettä

Valmistuneen lihankäsittelytilan yleisilmettä

Tammikuu 2020, valmis lahtivaja sisältä, ulkoa ja hallinnollisesti. Nyt vain kovaa käyttöä ja metsästysonnea.

Saran Metsästysseura ry:n on rakentanut Saran seurantalon yhteyteen lahtivajan. Seurantalon palvelukäyttöä saadaan näin lisättyä tarpeellisilla kylmätiloilla. Alueella on nyt myös hyvät hygieniset tilavaatimukset täyttävä teuras-/lihakäsittelytila, joka palvelee lähialueen karjatilallisia metsästäjien lisäksi ympäri vuoden.

Hankkeessa rahoittajina toimivat Aktiivinen Pohjois-Satakunta Leader-ryhmä, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, sekä Karvian kunta

Oheisesta galleriasta voit seurata kuvia hankkeen edistymisestä. Lahtivaja valmistui suunniteltua aikaisemmin ja saatiin käyttöönotettua jo 2019 hirvenmetsästyskauden alkuun mennessä.